Basis taxaties Doetinchem

Download pagina

 

Op deze pagina treft u downloadbare formulieren ten behoeve van taxatieaanvragen. Elk formulier heeft een pdf formaat en is voorzien van een uitleg.

 

Universele verbouwingsspecificatie

De universele verbouwingsspecificatie is verplicht bij een taxatie met verbouwing. Het validatie-instituut zal de taxatie na verbouwing niet goedkeuren zonder deze specificatie. Indien u de universele verbouwingsspecificatie download is het verstandig ook de toelichting te downloaden.

Uniforme meetstaat

De universele meetstaat is per 1 april 2018 een verplichte bijlage voor ieder taxatierapport. De taxateur is verplicht om te controleren of de maten van uw woning of appartement kloppen met de reeds bekende gegevens (bijvoorbeeld van een verkopende makelaar). Slechts in het geval er reeds een meetstaat is, beschikbaar gesteld door de verkopende makelaar en uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf, kunnen deze gegevens worden gebruikt voor het taxatierapport. De meetstaat wordt vooral gebruikt om vast te stellen wat het gebruiksoppervlak van de te taxeren woning is. Om u een indruk te geven van welke gegevens er gecontroleerd moeten worden kunt u onderstaand de uniforme meetstaat downloaden.

Bijlage-energiebesparende voorzieningen

De bijlage energiebesparende voorzieningen is per 1 april 2018 een verplichte bijlage bij ieder taxatierapport dat bedoelt is voor financiering van woonruimte. In deze bijlage wordt een opsomming gemaakt van reeds aanwezige energiebesparende maatregelen en maatregelen die nog kunnen worden uitgevoerd en energiebesparende maatregelen die door de opdrachtgever zijn opgegeven als verbouwing,

Rapportage energiebesparing / energiebesparingsverkenner

De rapportage energiebesparing is per 1 april 2018 een verplichte bijlage bij taxatierapporten waarbij de opdrachtgever middels de uniforme verbouwingsspecificatie heeft aangegeven energiebesparende maatregelen te gaan nemen. In dit geval vult de taxateur deze maatregelen niet alleen in het rapport in maar ook in de energiebesparingsverkenner van de rijksoverheid. Wanneer alle gegevens zijn ingevuld zal een rapportage worden gegenereerd die een indicatie geeft van de besparing die daarme behaald wordt. De rapportage heeft als doel bewustwording van energiebesparende maatregelen.  Een voorbeeldrapportage kunt u hier onder downloaden.