Basis Taxaties Downloads

Op deze pagina kunt u diverse documenten downloaden die relevant kunnen zijn voor een taxatieopdracht. Download het bestand en sla het op voordat u wijzigingen maakt.

Verbouwingsspecificatie t.b.v. een taxatie met waarde na verbouwing:

De verbouwingsspecificatie moet gelijk zijn aan de opgave die u bij uw bank of hypotheekadviseur heeft ingeleverd of besproken. Geldverstrekkers controleren bij het declareren van een nota uit een bouwdepot of de nota past bij de opgegeven verbouwingen in het taxatierapport.

Branchebrede Meetinstructie

Het gebruiksoppervlak (vroeger woonoppervlak) wordt door taxateurs gemeten volgens de branchebrede meetinstructie. Hieronder treft u de regels overzichtelijk.

Opdrachtvoorwaarden professionele taxatiedienst

Wanneer een adres wordt aangemeld voor validatie van het taxatierapport bij het NWWI stuurt het NWWI (validatie-instituut) de opdrachtvoorwaarden ter goedkeuring. Dit gebeurt middels een e-mail met een link voor akkoord. De goedkeuring van de opdrachtvoorwaarden is de eerste stap van de validatie (controle). In de opdrachtvoorwaarden staan o.a. de prijs, datum, taxatiedoel, welk kantoor uw taxatierapport gaat opstellen enz.

 

Logo NRVT Logo NWWI